Tre gode råd til ondt i lænden

Tre gode råd til ondt i lænden

Har man bare én gang døjet med smerter i lænden, er chancerne at man vil gøre alt i sin magt for at ikke få det igen. Lændesmerter er nemlig en af de ubestridt værste steder man kan have ondt. 

Med strålinger ned i baller, lår og ben, forstyrrer disse smerter alt fra søvn til måden man går på – og så gør det også bare ondt hele døgnet. Derfor finder du også tre gode råd, til hvis du går og har bare en smule ondt. 

 1. Opsøg en kiropraktor og få de rigtige øvelser
  Der findes et hav af forskellige øvelser til ryg og lænd, der kan hjælpe på smerter i selsamme områder – det er bare lige hvilke der er de rigtige for netop dine behov. 

  Derfor er første råd at opsøge en massør eller kiropraktor, som kan gøre dig klogere på dine lændesmerter. Normaltvis kan massøren eller kiropraktoren afgøre hvilken type øvelser der vil hjælpe dig på stedet. I enkelte tilfælde, f. eks. ved stor smerte eller gene, får man foretaget en MR eller CT-scanning der skal sætte alle spørgsmål om øvelser og fremgangsmåde til livs. 

 2. Behandl din lænd ordenligt – vær opmærksom på den
  Kroniske lændesmerter ændrer liv, det er der ingen tvivl om, derfor bør man også tage forbehold for det, selv hvis man har bare en lilel smule ondt i lænden – det kan nemlig meget hurtigt gå fra \’nogenlunde\’ til \’meget skidt\’ hvis ikke du passer ordenligt på den. 

  Et godt råd er at så længe du har ondt i lænden, at indstille alle former for vild sport, hvor du foretager eksplosive bevægelser (som eksempelvis springgymnastik, basketball eller fodbold). Disse bevægelser er nemlig hårde ved vores lænd og rammer du den gale nerve, kan det sætte hele din atletkarriere over styr og slå dig ud af kurs i flere måneder/år. 

 3. Prøv de fem tibetanere eller en omgang yoga
  Selvom det måske lyder som hippiepropaganda at skulle prøve noget der har med fem tibetanere at gøre er der noget om snakken. De fem tibetanere er en udstrækningsteknik fra Tibet – sjovt nok, der har vundet international anerkendelse igennem de sidste mange år. 

  Øvelserne blev, ifølge sagnet, opfundet af et hold af tibetanske munke, der mente, at kilden til evig ungdom og et sundt liv kunne skabes ved hjælp af yoga og nogle forholdsvis enkle udstrækningsøvelser til hele kroppen. Teorien er, at sygdom og dårligdom kan komme til, hvis energistrømmen i kroppen er blokeret (som den eksempelvis bliver, af at have ondt i lænden), og hvis ikke yin og yang er i harmoni med hinanden, har mennesket det ikke godt. 

admin

Lukket for kommentarer.