4 ting, som du bør være opmærksom på før en sandblæsning

4 ting, som du bør være opmærksom på før en sandblæsning

Du har besluttet at du gerne vil være lidt ekstra god ved dit hus, som er din kæreste investering, så du har valgt at få sandblæst huset, for at kunne lægge et nyt underlag og give huset en frisk omgang maling. 

Men i farten er du måske blevet lidt uklar om, hvad du som boligejer bør være opmærksom på under selve sandblæsningen, og det skal du ikke være ked af, der er mange ting at holde styr på i forbindelse med sådan en sandblæsning. Derfor har vi også sammensat en liste til dig, som du kan finde herunder, med de mest essentielle OBS\’er i forbindelse med sandblæsning af dit hus. 

 • Dine døre og vinduer – pas nu på dem! 
  Hvis ikke du har en udskiftning af døre og vinduer i tankerne i forbindelse med sandblæsningen, så bør du gøre alt hvad du kan, for at dække dem helt til, så de ikke ved et uheld går hen og får mærker under sandblæsningen – det kan være hårdt for træværket. 

  At få dem dækket til er noget du godt selv kan gøre, samtidigt med at du sparer penge på at de der kommer for at sandblæse, ellers skulle gøre det. Det er utroligt vigtigt at du er opmærksom på, at dine afskærmninger bliver sat virkelig godt fast – det er en utroligt irriterende ekstraudgift at have.

 • Tagrender, markiser, udendørs lamper og så videre. 
  De fleste har dem, de færreste tænker overdet. Før sandblæsningen bør du gøre dig selv den tjeneste at få afmonteret nedløbsrør, tagrender og udendørslamper der hvor du gerne vil have sandblæst din bolig. 
 • ​Vær opmærksom på at eventuelle pudslag ikke fjernes ved normale sandblæsninger. 
  I det fleste tilfælde er der heller ikke kun fordele forbundet med det. At sandblæse pudslag af, tager utroligt hårdt på murstenene og fugerne.
 • Informér dine naboer i god tid, det kunne gå hen og spare dig for en del bøvl ude i fremtiden. Når dit hus skal sandblæses skal der nemlig opstilles et stillads med pressening, som skal begrænse støvgenerne til dine naboer – dog ligger landet oftest sådan, at de fleste naboer er villige til at indgå aftaler om rengøring og vinduepudsning for at du undgår den dyre leje af stillads.

  Selvom du vælger at gå med stilladset, bør du også være opmærksom på at der stadig vil forekomme støvgener ved dine naboer – vær derfor en god en af slagsen og bed dem lukke vinduer og køre deres biler lidt væk. Læs mer om sandblæsning af huse her

 

admin

Lukket for kommentarer.