Rolex opnår status som berømt

Rolex opnår status som berømt

Rolex har tætte forbindelser med flere berømtheder i det virkelige liv, men den mest berømte forbindelse er muligvis med den fiktive karakter, James Bond. Det siges, at de oprindelige 14 Bond-bøger, nævnte Ian Fleming kun et mærke, der tilhørte 007, nemlig et Rolex. Så da James Bond sprang til den store skærm, havde han naturligvis et Rolex ur på. Det diskuteres dog hvorvidt og hvilke modeller der optrådte i hvilke James Bond film, men det synes sikkert at sige, at Rolex optrådte i en lang række af James Bond filmene fra det store lærred.

Der blev efterfølgende produceret et ur, der er kendt for samlere som James Bond Sub uret. Udover James Bond filmene, er det  dog sandsynligt, at Rolex-ure er vist i mere end 100 film derudover. Men hvordan man vender og drejer det, du vælger at definere det, en legende blev født. 

Rolex velgørenhedsindsats

Rolex er kendt for sin filantropiske og velgørenhedsindsats, der inkluderer to globale programmer: Rolex Awards for Enterprise og The Rolex Mentor og Protégé Arts Initiative. Rolex Awards for Enterprise blev lanceret i 1976 og giver økonomisk støtte til personer, der arbejder inden for videnskab og medicin, teknologi og innovation, udforskning og opdagelse, miljø og kulturarv.

I 2009 introducerede Rolex Awards Young Laureates-programmet, designet til at fremme innovation i den næste generation. Dommerne vælger initiativrige unge individer og giver dem finansiering og ressourcer til at forfølge deres projekter.

Siden dens oprettelse er 110 Rolex Awards blevet uddelt til modtagere i mere end 60 forskellige lande. Eksempler på anerkendte projekter, der har modtaget en Rolex Awards, inkluderer et system til udførsel af massesundhedsscreening hos nyfødte, udvikling af hurtigere laboratorieundersøgelser til at opdage såkaldte superbugs, udvikling af braille-smartphones og en offentlig opmærksomhedskampagne designet til at sænke barnedødeligheden.

Rolex Mentor og Protégé Arts Initiative blev oprettet i 2002 og hjælper unge kunstnere med internationalt anerkendte mestre og sponsorerede dem til at tilbringe et år i et mentorfoløb. Siden starten har 234 mennesker, fra mere end 40 lande, deltaget i forløbet.

Rolex som brand

Selvom det let kan fastslåes at Rolex er et stort og anerkendt brand, har urmageren dog ikke sin egen butikskæde. Selv de mærkevarebutikker, som sælger Rolex, ejes ikke af Rolex selv. De ejes og drives hver for sig. Watches of Switzerland Schweiz har bl.a. en eksklusiv butik, som sjovt nok ligger på Bond Street i London. I Danmark har du bl.a. mulighed for at finde Rolex århus

admin

Lukket for kommentarer.