ApS\’er – og alt det med småt

ApS\’er – og alt det med småt

Der er utroligt mange fordele ved at åbne et ApS (hvis du kan finde ud af at bruge dem) og derfor er ApS\’er også blevet til en af de mest udbredte virksomhedsformer herhjemme i Danmark. Mange iværksættere er klar over at det koster 40.000 kroner at starte et og at man kan have flere ejere i samme virksomhed – men for mange stopper det også der. 

ApS\’er og deres mange fordele kommer heller ikke uden arbejde, arbejde du skal lave hvis ikke du på sigt ønsker at få dit selskab tvangsopløst. 

Det første er regnskaber

Når du driver et ApS er din første og måske største forpligtelse at du skal aflevere en årsrapport der skal uploades på nettet til frit skue. Hvis ikke du selv kan finde ud af at lave regnskaber for din virksomhed skal denne post outsources til en revisor der kan sit kram – og det er en økonomisk udgift i skal være klar til at betale hvert eneste år. 

Det næste er ejerskabsreglerne

Der skal selvfølgelig være en ejerskabsbog i virksomheden. Ejerskabsbogen har til formål at identificere ejerne, deres adresser, CVR og CPR numre og selvfølgelig deres andel i virksomheden. Ejerbogen skal altid være opdateres men man er ikke forpligtet til at lægge den ud offentligt, myndigheder skal dog have adgang til den, hvis det efterspørges. 

Udover ejerbogen fungerer det enormt godt for mange virksomheder også at have et internt regelsæt til ledelsen der forholder sig til det uforudsete. Ved opstart er optimismen oftest virkelig høj og mange mennesker glemmer at det også kan komme til at gå ned af bakke igen på et eller andet tidspunkt – og det er her reglerne kommer ind i billedet.

Ejeraftale – ikke obligatorisk men smart

Med en ejeraftale er i sikret en protokol til hvordan i bør forholde jer til problematikker i virksomheden. Det kunne eksempelvis være at i havde en ejer der ikke var interesseret i at have sin andel mere og gerne vil give den videre (sælge den) til en anden. Hvem har førsteret? Bestemmer den der gerne vil sælge selv hvem der kommer ind? 

Ejerbogen forholder sig også til demokratien i virksomheden. Hvordan er stemmeretten fordelt og hvordan vurderer man hvilke tiltag der får lov til at blive på sigt og hvilke der ikke gør. At have en sådan aftale nedskrevet allerede før man går i gang med at oprette virksomheden er med til at på sigt sikre jer en mere strømlignet drift.

admin

Lukket for kommentarer.