5 søde facts om candyfloss

5 søde facts om candyfloss

Er du vild med candyfloss? Eller måske har du nogle børn i familien som er vilde med det lyserøde sukkervat, der smelter på tungen og leder tankerne hen på en varm dag i Tivoli?

Nu kan du bringe tivolistemningen hjem til dig selv. Det er slet ikke svært at lave candyfloss, alt hvad du skal bruge er sukker og en candyfloss-maskine: Du kan købe en maskine lige her: Candyfloss maskine

Det tager kun få minutter at lave fine sukkerskyer, og du vil med garanti høste begejstrede roser fra alle i familien.

Brug candyfloss som en ekstra forkælelse til fredagsslikket. Eller server fine candyfloss-pinde til børnefødselsdagen, det vil med sikkerhed glæde både fødselsdagsbarnet og gæsterne. 

Det er pærelet: Alt hvad du skal bruge, er sukker og en candyfloss-maskine: Varm maskinen op, læg en skefuld sukker i midten, start herefter maskinen. Herefter kan du more dig med at se den fine sukker samle sig om pinden, næsten på magisk vis. 

Fem søde facts om candyfloss

1. Candyfloss er opfundet af en tandlæge

Det er utroligt, men alligevel sandt: Det var en tandlæge i USA, der opfandt det luftige, sukkersøde slik, som de fleste kender fra tivoli og markedsfester. Tandlægen William J. Morris opfandt candyflossen sammen med en slikproducent og patenterede den elektriske slikmaskine. Og i 1904 kunne amerikanerne for første gang smage candyfloss i St. Louis. 

2. Sukkerslik har eksisteret siden 1400-tallet

Mennesket er en slikmund og af den grund har spundet sukker eksisteret i meget langt tid. I 1400-tallet nød man også en form for candyfloss, i form af karamelliseret ren sukker, som blev spundet rundt omkring f.eks. en pind. Herefter blev sukkeret formet til flotte figurer og spist af slikmunde i alle aldre. 

3. Candyfloss minder om glas

Den fine candyfloss´ struktur minder rigtigt meget om glas på det molekylære plan, og der bruges lignende teknikker, når man skal puste glas eller lave sukker. Og så er en tråd candyfloss smallere end et menneskehår. 

4. Verdens længste candyfloss-tråd

En af de vildeste facts om candyfloss er optaget i Guiness rekordbog. I 2009 blev den længste candyfloss-tråd skabt, den var hele 1,4 km lang – optrent den samme længde som 13 fodboldbaner! Det tog hele 6 timer at lave den lange candyfloss-tråd. 

5. Candyfloss som kunst

I Kina kan du købe spiselige candyfloss-kunstværker. Gadehandlere skaber spiselige mesterværker af candyfloss, i form af blomster og dyr, udelukkende lavet af candyfloss. 

admin

Lukket for kommentarer.